Etyka a to, co jemy

Etyka a to, co jemy
wydawnictwo: Czarna Owca
tytuł oryginału: The Way We Eat: Why Our Food Choices Matter
tłumaczenie: Elżbieta de Lazari
 
data wydania: 28.11.2012
numer wydania: 1
liczba stron: 472
format: 150 mm x 230 mm
GDZIE KUPIĆ
Opis

Co tak naprawdę wiemy o produktach, które zjadamy? W sklepach spożywczych wybieramy kuszące wyglądem towary, nie myśląc o ich pochodzeniu. Nie znamy zatem przerażającej strony procesu ich produkcji, ukrytej pod płaszczykiem eleganckich sklepowych opakowań. Własnymi pieniędzmi napędzamy działania, których świadomie nigdy byśmy nie poparli.

Tę ponurą prawdę odsłaniają Peter Singer, jeden z największych autorytetów współczesnej filozofii, i Jim Mason, pisarz i prawnik wyczulony na problemy środowiska naturalnego. Wyruszają w szokującą, choć pouczającą podróż przez tajemnice, które producenci żywności wolą przemilczeć. Tak docierają do pytania: jak kupować i jeść etycznie?

PETER SINGER urodził się w 1946 roku w Melbourne w Australii. Studiował na Uniwersytetach: Melbourne i Oxfordzkim. Jest profesorem bioetyki w University Center for Human Values w Princeton i w Centre for Applied Philosophy and Public Ethics  przy Uniwersytecie  Melbourne. Jest autorem wielu książek.

JIM MASON urodził się w 1940 roku w Superior w stanie Wisconsin. Jest autorem książek, działaczem na rzecz ochrony środowiska i prawnikiem specjalizującym się w  prawach ludzi i zwierząt. Dorastał na farmie w Missouri. Ukończył prawo na University of Missouri School of Law.

Opinie
Brak ocen i opinii dla tego produktu.
Dodaj opinię i ocenę:
Najczęściej kupowane w tej kategorii